Het FS Continuous Fonds investeert sinds 2016 succesvol in crowdfunding leningen. Via verscheidene platformen in binnen- en buitenland is er ieder jaar een positief resultaat behaald. Deze investeringen zijn veelal leningen aan bedrijven uit het MKB segment.

Er wordt principieel niet in startups of startende ondernemingen geïnvesteerd, maar juist in bedrijven met stabiele cijfers en een duidelijk trackrecord. Denk aan een lokale pizzabakker met een trouwe klandizie die al vele jaren pizza’s bakt en due op zoek is naar een lening om het interieur te vernieuwen. Of de fietsverhuur op een van de Waddeneilanden die het assortiment huurfietsen wil uitbreiden om aan de vraag van de eilandbezoekers te voldoen.

De historische rendementen van dit soort bedrijven zijn goed te analyseren, dit zijn bedrijven die niet van gekkigheden houden. Deze ondernemers zijn er tenslotte voor hun levensonderhoud van afhankelijk. Die stabiliteit is wat deze leningen zo interessant maakt.

Door te investeren via het fonds is er tevens een grote spreiding mogelijk. Momenteel is het vermogen in duizenden projecten geïnvesteerd in verschillende sectoren, wat maakt dat het risico controleerbaar is.

Aantoonbare resultaten uit het verleden spreken ons aan, geen wilde plannen die niet te controleren zijn. Daar zijn andere partijen voor, maar het FS Continuous Fonds blijft daar verre van.

Het is belangrijk om te noemen dat het FS Fonds Continuous geregistreerd is bij de Autoriteit Financiele Markten on der het light regime. Dit betekent dat er buiten toezicht van de AFM wordt geïnvesteerd.