Informatie en Werkwijze FS Continuous Fonds

Volgens Warren Buffet zijn er twee essentiële regels met beleggen:

Rule No. 1: Never lose money. Rule No. 2: Never forget rule No. 1.”

Waarom? Heel simpel. Iedere euro die je verliest met een belegging moet je daarna weer terug verdienen door bv meer risico te nemen. Reken maar mee. Verlies je een jaar 25%, dan moet je het volgende jaar 33,3% verdienen, alleen al om het verlies goed te maken.

Investeren in crowdfunding leningen

Crowdfunding leningen bieden interessante rendementen en het is een hard groeiende markt. Deze groei biedt een steeds groter wordende keus aan projecten met goede rendementen. Deze lopen uiteen van nauwelijks 1% tot een ruime 19%. Echter, wat is het bijbehorende risico wat hier achter ligt? Waarop is deze rente gebaseerd? En is dat relistisch? Welk van de tientallen platformen bieden de beste kansen? Wat is de verwachting van deze verschillende leningen en hoe beslist u in welke u wel en in welke u niet wilt investeren?

Al deze vragen, en vele andere, gaat het Fonds na voordat er een investering gedaan wordt.

Lange ervaring en bewezen resultaten gingen aan de oprichting vooraf

Wij hebben lange ervaring met het selecteren van de juiste leningen en het opbouwen van een gediversifieerde  portfolio van corwdfunding leningen. Voordat het FS Continuous Fonds is opgericht, werd er al geruime tijd in crowdfunding leningen geïnvesteerd met eigen geld.

Dubbel-Check-Methode

Er wordt gewerkt volgens het Dubbel-Check-Methode; eerst wordt er onderzoek gedaan naar de platformen zelf. Als een platform door de strenge selectie criteria is gekomen, wordt er kritisch gekeken naar iedere (potentiële) investering van het fonds.

Spreiden over groot aantal investeringen

Het fonds investeert in diverse crowdfunding leningen in binnen- en buitenland, via platformen in binnen- en buitenland. Door een grote spreiding aan te brengen, wordt het risico zo ver mogelijk om laag gebracht terwijl er een goed rendement tegenover staat.Vanaf het begin is het doel geweest om voor een goede spreiding te zorgen om het risico van defaults te spreiden.

Resultaat

Het resultaat is een stabiel en mooi rendement voor de lange termijn.

LET OP, in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst. Er is altijd een risico dat behaalde leningen niet of gedeeltelijk worden terug betaald, dat komt ten laste van het fonds resultaat.

Op basis van uitstaande projecten in de markt, statistieken van verschillende platformen en onze eigen berekeningen, hebben wij de verwachting van een jaarlijks rendement van 5% – 7%, na aftrek van kosten.

De behaalde resultaten zijn hier te vinden.

Wetgeving

Het FS Continuous Fonds is geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder het light regime. Dit betekent dat u belegt buiten het toezicht van de AFM. Wij onderschrijven de principes van de AFM en staan daar volledig achter. Beleg altijd een beperkt gedeelte van uw vermogen en zorg voor voldoende spreiding.

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave